Zveza ZANS je izpeljala še eno sezono državnega prvenstva v Flag Footballu. Novi prvaki so Kocevje Wild Hogs, ki so na zaključnem turnirju z 2:1 v zmagah premagali Ajdovščina Gladiators.

 

V soboto, 24.6. 2017 se je ekipa Crocs Wild Hogs, odpravila v Koper na zaključno dejanje, Finalni dvoboj, proti Ajdovščini Gladiators.

Ekipa, ki prva osvoji dve zmagi, pridobi tudi naslov državnega prvaka.

Prvo tekmo smo začeli slabo, saj smo se na finalne tekme podali v slabši postavi, kot celo sezono. Tako da so nasprotniki takoj povedli z kar 13:0, kar pa je bil tudi rezultat ob polčasu.

V drugi polčas smo šli bolj samozavestno in tudi zmanjšali rezultat na 13:7. Nalet Ajdovcev je bil prevelik in nismo uspeli ustaviti njihovega napada, kar so izkoriščali in prednost samo povečevali. Končni rezultat prve tekme je bil 33:13.

V drugo tekmo smo šli bolj motivirani in še večjo željo po zmagi. To se je poznalo že takoj v prvem napadu, kjer je naš najmlajši član Darko, dosegel prvi Touchdown in smo takoj na začetku povedli z 7:0. Ajdovci so se približali na 7:6, in niso izkoristili poizkusa za dodatno točko, ker je bilo v našo prid. do polčasa smo dali še en touchdown in tako povedli z 13:6. v drugi polčas smo odšli sproščeno in takoj povečali na 20:6, kar pa nam je dalo novega zagona in smo ustavljali nasprotnikov napad, da niso prišli do točk.

Pred koncem smo popustili v obrambi, kar pa so Gladiatorji izkoristili in zmanjšali rezultat na 20:13, ki pa je ostal do konca tekme.

Po dveh tekmah in rezultatu 1:1 v zmagah, je sledila še zadnja tekma letošnjega dela.

Ta je bila zelo napeta, saj smo vedeli, da moramo tekmo zmagati, če hočemo osvojiti naslov. Po neuspešnem našem prvem napadu, so Gladiatorji povedli z 6:0, kar pa smo v drugem napadu izenačili, ker pa smo dodali še dodatno točko smo povedli z 7:6. do konca polčasa smo odlično odigrali v obrambi in nismo pustili Gladiatorjem novih točk, naš napad pa je izkoristil in povečal prednost na 13:6.

V drugi polčas smo se podali z namenom, da prednost zadržimo do konca tekme. Slab napad Ajdovščine, ter dobra obramba Kočevja, je prinesla dodatne točke, in novo vodstvo z 19:6. Ajdovščina je do zadnjih dveh minut prišla še do novih točk in zmanjšala rezultat na 19:13. Manj kot dve minuti do konca tekme smo imeli še en napad. Ta se ni končal v našo korist in tako smo prepustili manj kot minuto do konca tekme še Gladiatorjem zadnji napad. Po neuspešnih podajah in tekih so bili Gladiatorji igrati daljšo podajo, da bi osvojili nove točke in mogoče tudi podaljšek ali pa zmago za naslov.

V zadnjem poizkusu se je izkazal naš glavni igralec in tudi MVP lige Luka, ki je prestregel podajo in jo vrnil za nove točke. Tako smo izkoristili tudi še poizkus za dodatno točko in povedli tekmo z 26:13. 11 sekund do konca tekme in velika prednost Kočevja, je bila prevelik zalogaj za Ajdovščino, kar so poizkušali z dolgo podajo in tudi osvojili nov prvi poizkus v naši polovici igrišča. Tako so imeli še 1 sekundo za zadnji napad, ki pa ga niso izkoristili.

Tako je ekipa Crocs Wild Hogs iz Kočevja postala nov državni prvak.

MVP nagrado za sezono je prejel Luka Uvodić (član ekipe iz Kočevja). Vsem čestitke za odličen in izredno napet finalni dogodek.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje.

Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Learn more

I understand