Konec meseca marca smo se kot ekipa Crocs Wild Hogs Kočevje, udeležili turnirja Junior Beast Bowl II v kategoriji U15 v Ljubljani, ki ga je organiziralo društvo Mustangs Ljubljana. Turnir je bil predpriprava na prihajajoče državno prvenstvo v Flag Footballu za mlajše selekcije. Turnirja so se udeležile 4 ekipe, Mustangs Ljubljana, Maribor Generals, Crocs Wild Hogs Kočevje ter Novi sad Wild Dogs. 

Za otvoritev turnirja so se pomerili najmlajši selekciji U11, Crocs Wild Hogs proti Mustangs. Po začetni tremi in prestreženih dveh podajah našega podajalca so nasprotniki prišli do vodstva 12:0, katerega so tudi držali do konca polčasa. V drugem polčasu so se igralci malo zbrali in že v prven napadu dosegli touchdown, s tem pa zmanjšali rezultat na 12:7. Domača ekipa Mustangs se ni predala in takoj povečala rezultat na 18:7. Z dobro igro smo odigrali celoten drugi polčas ter ga tudi dobili z rezultatom 13:12, vendar je bilo to premalo za zmago. Po odigrani tekmi se je pričel turnir selekcij U15. Prvo tekmo smo igrali proti zelo močni ekipi Maribor Generals. Na začetku smo z lahkoto osvajali yarde in prišli do končne cone. Poizkus za touchdown ni bil uspešen, tako da smo predali posest žoge nasprotniku. V obrambi se je izkazala dobra uigranost igralcev prve linije in smo tudi mi uspešno ustavili prvi napad Generalsov. Tako smo v naslednjem poizkusu dosegli točke in povedli z rezultatom 7:0. Zbranost ekipe je padla, kar pa so nasprotniki izkoristili in povedli z 13:7. V drugem polčasu je ekipa sledila navodilom trenerja Daniela in pokazala odlično igro in takoj povedla z rezultatom 14:13. Do konca tekme smo ustavljali napade Generalsov, ki pa niso dosegli več točk. Konec prve tekme je bil v našo korist in sicer z rezultatom 20:13.

 

Drugo tekmo smo odigrali proti Novi sad Wild Dogs. S prikazano prvo tekmo so šli igralci in igralke bolj samozavestno na igrišče in odigrali prvi polčas odlično. Rezultat ob polčasu je bil 7:7. Na začetku drugega polčasa so nasprotniki prestregli podajo in dosegli touchdown. Kar jih je pripeljalo v vodstvo 14:7. 2 minute pred koncem smo dosegli safety, ki nam je prinesel nove dve točke in nov napad, katerega pa smo izkoristili. 30 s pred koncem tekmo smo tako vodili z rezultatom 15:14, kateri je tudi ostali na koncu tekme. Tako smo zabeležili še eno zmago, katera pa je odločala o prvem mestu, saj so ostale tri ekipe imele samo po eno zmago.

 

V tretjo tekmo smo stopili zelo sproščeno, kar pa so nasprotniki Ljubljana Mustangs izkoristili in povedli z 13:0. V drugi polčas smo odšli z navodili trenerja, da probamo zmanjšati zaostanek. Dosegli smo en touchdown in zmanjšali rezultat na 13:7. Tekmo, ki ni odločala več o zmagovalcu turnirja, smo izgubili z rezultatom 19:7. Vse pohvale fantom in dekletom, ki so vztrajno trenirali in se pripravljali na sezono 2017, saj je osvojitev njihovega prvega turnirja dobra popotnica za naprej.

 

V mesecu aprilu se začenja tudi državno prvenstvo v članski kategoriji, in sicer 23.4.2017 od 16:00 dalje na pomožnem nogometnem igrišču Gaj.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje.

Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Learn more

I understand