Le še dobrih 14 dni nas loči od začetka 5. državnega prvenstva ZANS. Liga, v kateri letos sodelujejo tri ekipe v selekciji članov (Ajdovščina Gladiators, Kočevje Wild Hogs in Mustangs Ljubljana) bo nadvse zanimiva, saj bomo dobili na vrhu povsem novo ekipo.

 

Zagotovo se največ možnosti pripisuje ekipi iz Ajdovščine, saj je izmed nastopajočih najbolj izkušena in tudi igralsko zelo dobro sestavljena. Kočevje Wild Hogs so po lanski hudi poškodbi njihovega prvega podajalca močno stagnirali in letos upajo na nekoliko boljši rezultat. Čista neznanka pa so dejansko novinci v ligi – Mustangs Ljubljana, ki so do zdaj v Flag Footballu tekmovali zgolj z mlajšimi selekcijami, letos pa se podajajo tudi v članske vode.

Prvi krog DP bo odigran v nedeljo 23. aprila na nogometnem igrišču Gaj v Kočevju. Ekipe bodo igrale po dve tekmi, na treh turnirjih. Najboljši ekipi po rednem delu prvenstva se bosta uvrstili v zaključni turnir, kjer se bosta udarili za naslov prvaka po sistemu “best of three”.

Saša Kovač, lovilec pri Ajdovščina Gladiators je povedal:
»Za letošnjo sezono, ki bo že naša tretja v članskem državnem prvenstvu, pričakujemo, da bomo vnovčili pretekle izkušnje in se borili za zmago v državnem prvenstvu. Na sezono smo se pripravljali brez zimskega premora, odigrali pa bomo tudi pripravljalne tekme s tujo ekipo, ki bo tudi pokazala stanje naše pripravljenosti. Fantje so dobro fizično pripravljeni, glede na obiske treningov pa tudi taktično. Sledi samo še stopnjevanje uigravanja akcij, kar bomo dosegli do začetka DP. Mi smo pripravljeni.«

Pri gostiteljih prvega turnirja (Kočevje Wild Hogs) je podajalec in predsednik kluba povedal sledeče:
Ob letošnjem DP, pričakujem predvsem fair play igro, čim manj poškodb, kar nas je v lanskem letu pokopalo ter zabavo na igrišču. Upamo na dobro igro naših igralcev, ter kakšno zmago več kot lani. Zaradi manjšega števila tekem bomo morali stopiti v vsako tekmo 110% in pokazati dobro igro za zmago.

Viki Korelc, vodja ekipe Mustangs Ljubljana je pred njihovem debiju v članski vrsti izjavila:
Naš klub raste iz dneva v dan, iz selekcije v selekcijo, če samo pomislim, da smo slabe 2 leti nazaj komaj začeli s treningi v parku kjer smo imeli 4 otroke stare 6-7 let, letos pa se že prijavljamo s 5imi selekcijami na DP kar ne morem verjeti kako hitro se razvija naš klub in na splošno ta šport v Sloveniji. Eden izmed razlogov zakaj smo se prijavili na DP je ta, da imamo kar nekaj starejših fantov, ki so sicer igralci tackle in jim je to tudi prioriteta, ker pa žal še nimamo dovolj fantov za ekipo in, ker so naši fantje željni znanja smo se skupaj s trenerji odločili, da se letos preizkusijo v flagu, igrali bojo tudi trenerji, tako se bojo tudi povezali z igralci in med seboj ter seveda se bojo naši fantje tudi marsikaj naučili iz samega Flaga kar jim bo kasneje pomagalo pri tackle-u. Menim, da je flag idealen za začetek, predvsem pa dober uvod za tackle. Drugi razlog za prijavo k letošnjem Članske flag DP je bil ta, da mi je zelo všeč organizacija le teh do sedaj, struktura tekmovanj, saj sem lansko sezono spremljala člansko tekmovanje, ki je potekalo vzporedno z našimi mladinskimi, menim, da komisar obvlada organiziranje le teh tekmovanj in mi je zato še toliko v večje veselje sodelovati. Moja pričakovanja so, da se naši fantje povežejo, zabavajo in spoznajo igro kot samo in seveda fair play in dobro organizirani turnirji predvsem pa, da bojo imeli lepe spomine za naprej in seveda kot povsod gremo tudi tukaj na zmago.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje.

Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Learn more

I understand